ZigZagCity / Park Pompenburg

Park Pompenburg

LUCHTSINGEL viert de aanleg van park Pompenburg

Wat voor de oorlog het bruisende stadshart was van Rotterdam was tot voor kort slechts een opslagplek, gelegen tussen drukke wegen en het spoor. Tijdens ZigZagCity wordt dit gebied mede door haar toekomstige gebruikers getransformeerd tot een stedelijk park dat ruimte zal bieden aan een grote mix van functies: recreatie, stadslandbouw, sport, een ligweide, een speeltuin, plekken om te picknicken en een circulair plein. De basis van het park is een raster dat het park in programmatische eilanden verdeelt. Met de aangrenzende daktuinen, het dak van het Hofplein Station en de Luchtsingel wordt het park Pompenburg een driedimensionaal stedelijk landschap. Het vormt een belangrijke schakel in het project Luchtsingel dat met loopbruggen drie Rotterdamse stadsdelen weer met elkaar verbindt.

De Luchtsingel vormt een tribune voor het schouwspel van de aanleg dat zich als een choreografie zal voltrekken. Buurtbewoners, ambtenaren, politici, senioren, architecten, kinderen, stratenmakers en brandweermannen helpen bij de aanleg van het park. Onder leiding van het team van het VPRO programma ‘Iedereen kan dansen’, komt het park tot wasdom in tien dagen. De werkzaamheden worden elke dag om vijf uur afgesloten met een jamboree met kampvuur in het park. Met muziek, voordrachten en lezingen van schrijvers, jagers en natuurwetenschappers. Dit proces wordt fotografisch vastgelegd en in de kunsthal tentoongesteld in de kader van de 6e IABR – Urban by Nature.

Meedoen? Stuur een mailtje naar info@luchtsingel.org!

Park Pompenburg kon niet tot stand komen zonder hulp van:
Gemeente Rotterdam – Stadsbeheer, Stadsinitiatief Rotterdam, Binder groenprojecten b.v.,

En alle partners en alle vrijwilligers.