29 mei 2014: opening Luchtsingel boven Couwenburg

Wat voor de oorlog het bruisende stadshart was van Rotterdam, was tot voor kort slechts een opslagplek gelegen tussen drukke wegen en het spoor. Tijdens ZigZagCity, van 29 mei tot 9 juni, wordt dit gebied mede door haar toekomstige gebruikers getransformeerd tot een stedelijk park dat ruimte zal bieden aan een grote mix van functies: recreatie, stadslandbouw, sport, een ligweide, een speeltuin, plekken om te picknicken en een circulair plein. Onder leiding van het team van het VPRO programma ‘Iedereen kan dansen’, komt het park tot wasdom in tien dagen. Dit proces wordt fotografisch vastgelegd en in de Kunsthal tentoongesteld in het kader van de 6e IABR – Urban by Nature.

Tijdens het festival zal het nieuwgebouwde stuk Luchtsingel boven Park Pompenburg opengesteld worden en is de aanleg van het park te bezichtigen vanaf 7 meter hoogte.

Crowdfunders met hun plank boven Park Pompenburg krijgen de primeur: zij zijn uitgenodigd om op 29 mei als eerste de Luchtsingel te betreden.