Park Pompenburg

Wat voor de oorlog het bruisende stadshart van Rotterdam was, was tot voor kort slechts een opslagplek gelegen tussen drukke wegen en het spoor. Dit gebied wordt mede door haar toekomstige gebruikers getransformeerd tot een stedelijk park dat ruimte zal bieden aan een grote mix van functies: recreatie, stadslandbouw, sport, een ligweide, een speeltuin, plekken om te picknicken en een circulair plein. De basis van het park is een raster dat het park in programmatische eilanden verdeelt.

Met de aangrenzende daktuinen, het dak van het Hofplein Station en de Luchtsingel wordt het park Pompenburg een driedimensionaal stedelijk landschap. Het vormt een belangrijke schakel in het project Luchtsingel dat met loopbruggen drie Rotterdamse stadsdelen weer met elkaar verbindt.

Park Pompenburg is publiek toegankelijk. Couwenberg is bereikbaar via de Schiekade, ter hoogte van de Shell benzinepomp, via Pompenburg en via de Raampoortstraat.

Mogelijk gemaakt door:

Gemeente Rotterdam – Stadsbeheer, Stadsontwikkeling, Bureau Binnenstad, Stadsinitiatief de Luchtsingel, Binder groenprojecten b.v., Stichting de Vredestuin, Deelgemeente Centrum, Deelgemeente Noord, Ontwikkelcombinatie Pompenburg, ZUS, Smiths Rintsma