Luchtsingel het spoor over

Na een periode waarin achter de schermen gewerkt werd aan de gunning en voorwaarde van het stadsinitiatief, het installeren van de Raad van Toezicht, de vergunningsaanvragen bij de gemeente Rotterdam en Pro-rail en intentie verklaringen van de grondeigenaren kan de bouw eindelijk voortgezet worden. Nu alle partijen akkoord zijn en de vergunningen binnen zijn wordt Fase 3 van de bouw hervat. In de nacht van 2 op 3 november 2013 gaat de brug het spoor over. Op de buitendienstregeling van het spoor voor werkzaamheden van het Centraal Station lift de Luchtsingel mee. In een tijdsvlak van 5 uur plaatst de Koninklijke BAM de brugdelen over het spoor. Vanaf november worden de fases achter elkaar gebouwd met een geplande oplevering in de zomer 2014.

(Zie wat dat de fases inhouden onder het kopje De Brug)