Vanaf vrijdag 5 juni: Beesonline.nl

De ruim 300.000 honingbijen van dakimker Wouter Bauman van de Dakakker op het Rotterdamse Schieblock zijn vanaf vrijdag live te volgen via www.beesonline.nl. Deze vrijdag – 5 juni – om 12.00 uur onthult de dakimker samen met zijn assistenten de beecam bovenop het dak van het dak van het dakpaviljoen dat op het dak van het Schieblock is te vinden. (Mooie foto opportunity, bel rond 12.00 uur aan op 302 of 707 Schiekade 189, we zitten op de zevende verdieping en dan nog hoger …).

De dakimker (in het dagelijks leven werkzaam voor het Rotterdams Milieucentrum) vraagt hiermee aandacht voor de honingbij (en andere bestuivers). Zoals bekend wordt de honingbij ernstig bedreigd door bestrijdingsmiddelen. Maar…. de Rotterdamse stadbij doet het goed, aldus de dakimker. ‘Eigenlijk doen de bijen het in de stad beter dan op het platteland’ aldus Wouter Bauman.

Bij-drage
Op de website www.beesonline.nl is de landingsbaan van de bijen te bekijken maar er staat ook informatie op over (stads)bijen en hoe wij als burgers, overheid en bedrijfsleven een bij-drage kunnen leveren aan gezonde bijen en bestuivers! Dat bijen en bestuivers nogal belangrijk zijn voor de mens hoeven we niet meer uit te leggen.

Bij-educatie
In het najaar zijn ook de kinderen van de Rotterdamse basisscholen weer zeer welkom. In het programma ‘Dakennie’ krijgen de kids les over stadslandbouw, gezond voedsel, groene daken en bijen.

Vrijdag 5 juni
Imkers onthullen beesonline.nl, beecam, 12.00 uur op het dak van het dakpaviljoen op de Dakakker (zevende verdieping Schieblock).
Adres: Schiekade 189 (bel op 302 (milieucentrum) of 707 (dak).
Preview: Woensdag 3 juni is er preview op www.beesonline.nl tussen 09.00 uur en 13.00 uur.
Persinfo, ook via Emile van Rinsum | 06 222 45 345 | 010 – 010 – 465 64 96 | info@milieucentrum.rotterdam.nl | www.dakakkers.nl | www.beesonline.nl