Vrijdag 30 mei t/m zondag 8 juni 2014: Jamboree in Park Pompenburg

Vrijdag 30 mei t/m zaterdag 7 juni: Jamboree
Pompenburg Park | Couwenburg | 17:00 – 18:30

Tijdens ZigZagCity wordt elke dag afgesloten met een jamboree met kampvuur in het park. Geniet van onkruidthee en cocktails van de Bloesembar en luister naar muziek, voordrachten en lezingen van schrijvers, jagers en natuurwetenschappers door gastprogrammeur Raoul de Jong.

Vrijdag 30 mei: Wiebe Radstake vertelt over zijn reis naar de Caraïben met zeilschip de ‘Tres Hombres’.

Zaterdag 31 mei: Eric van der Lugt van Rotterdamse bierbrouwer Pilgrim Bier geeft ons een lesje over het brouwproces, van hop naar bier.

Zondag 1 juni: Rutger Henneman van Stichting Vredestuin vertelt over de bijzondere band tussen mens en zijn natuurlijke omgeving

Maandag 2 juni: geen programma

Dinsdag 3 juni: Opnames The House van theatergroep Wunderbaum en De Veenfabriek. Bezoekers van ZigZagCity kunnen de opnames bekijken vanaf de Luchtsingel. (geen kampvuurprogramma)

Woensdag 4 juni: Rineke Minderman, de vrouw in het roze, leest gedichten voor over de school van het leven.

Donderdag 5 juni: Schrijfster Sanneke van Hassel leest een ode aan de moestuin.

Vrijdag 6 juni: Pater Jan van City kerk het Steiger vertelt over zijn monnikenbestaan achter de Macdonalds in het centrum van Rotterdam.

Zaterdag 7 juni: Ridder Dijkshoorn, de psychiater met een schaakstukkenmuseum vertelt over zijn reis te paard door Nederland en leest voor uit zijn boek Sneek-Vaals-Sneek.

Zondag 8 juni: opening Pompenburg Park | 16:00 – 21:00

In samenwerking met BAR wordt het nieuwe Pompenburg Park op 8 juni officieel in gebruik genomen. Het park zal ceremonieel worden geopend met een choreografie van Elisabetta Consonni met iedereen die heeft meegeholpen bij de aanleg van het park. Na afloop slotjamboree op het circulaire plein, tussen de ontkiemende zaadjes en versgeplante klaprozen door BAR. Met tuinbarbeque, djs, spelletjes en burgers van de bak en braadfiets.

Kijk voor het hele programma van ZigZagCity op www.zigzagcity.nl